Специална изненада е подготвил екипът на Културно-информационен център Малтепе“ до

...
Специална изненада е подготвил екипът на Културно-информационен център Малтепе“ до
Коментари Харесай

Рождество Христово идва със специални изненади в Културно-информационен център Малтепе

Специална изненада е подготвил екипът на Културно-информационен център „ Малтепе “ до с. Маноле за най-красивия и топъл празник в годината - Рождество Христово. Талантливите чиновници в Центъра са се погрижили да създадат радостни, цветни и занимателни зимните празници, предстоящи от всички деца с голямо неспокойствие. За задачата са измайсторили радостна сбирка от щури камбанки-джуджета, като всяка една от тях е с друг коледен претекст.

Изделията са предопределени за оцветяване от най-малките гости в спонтанната работилница на дядо Коледа в „ Малтепе “. Понякога камбанката е със смешно лице, от време на време – със ужасно, а различен път – с благо и положително. Всяко дете може да декорира една от тях или да събере цялата сбирка.

„ Когато детските ръце оцветят изображението, то става само и неповторимо, а камбанката се трансформира в неповторим сувенир, който всеки хлапак ще си отнесе вкъщи с хубав спомен за прекарването. Екипът ни твърдо има вяра, че сътвореното с готовност и обич, носи дълготрайна и неподправена стойност в днешния пренаситен свят “, отбелязва отговорникът на Центъра в подножието на едноименната могила Диана Мачокова.

Колекцията от камбанки, направени в Културно-информационен център „ Малтепе “ е неповторима и задачата й е да зарадва най-малките гости и техните родители. Припомняме, че от октомври тук се провеждат и курсове по грънчарство за възрастни. Всеки, който желае да се потопи в магията на работата с керамика, е добре пристигнал на занятията, които се организират под мотото „ От топка глина – до керамично украшение “.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР