Специална и много важна зада изпълни днес българският Спартан.В изпълнение

...
Специална и много важна зада изпълни днес българският Спартан.В изпълнение
Коментари Харесай

България вдигна извънредно военния Спартан за специална мисия

Специална и доста значима зада извърши през днешния ден българският " Спартан ".

В осъществяване на заповед на началника на защитата, адмирал Емил Ефтимов и по искане на Министерството на здравеопазването тази заран аероплан C-27J “Spartan ” с пълководец капитан Георги Пъшев, втори водач подполковник Пламен Дончев и борден инженер капитан Митко Гергов от транспортна авиобаза Враждебна на Военновъздушните сили излетя за летище Горна Оряховица в осъществяване на специфична задача, оповестява Bulgarian Air Force.

На борда на самолета се намираше и медицински екип от УМБАЛ „ Света Екатерина “. Целта на задачата беше превозване на донор за експлантация на органи.

Въпреки късите периоди за реакция, както и комплицираната и динамична метеорологична конюнктура, полетът беше изпълнен сполучливо при строго съблюдаване ограниченията за сигурност и условията на документите, регламентиращи летателната активност с военни въздухоплавателни средства на Република България.

В 12:05 часа самолетът кацна назад на летище Враждебна.

Вярваме, че с този полет сме дали късмет и върнали вяра на не едно българско семейство за естествен живот и щастливо бъдеще.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР