Специализираното военно US списание Defence Blog публикува изображения на концепта

...
Специализираното военно US списание Defence Blog публикува изображения на концепта
Коментари Харесай

Първа снимка на руския боен хеликоптер с крила и скорост 700 км/ч

Специализираното военно US списание Defence Blog разгласява изображения на концепта на съветския военен хеликоптер на бъдещето. На тях се вижда, че той ще има крила и шасито му ще се прибира.  

" Перспективният военен хеликоптер " ще развива скорост до 700 км/ч., което е 3 пъти повече, в сравнение с съществуващите сега, написа Блиц. 

Концепцията включва " делта " закрепена крила, коаксиална роторна система, кабина начело и каросерия откъм гърба, сходно на това, което се употребява при Sikorsky S-97 Raider и Bell V-280 Valor. Коаксиалната роторна система ще бъде задвижвана от два мотора, пише Defence Blog.

Също по този начин, концепцията на високоскоростния хеликоптер ще приспособи инфрачервените (IR) системи за потушаване на топлината и другите контурни структури на фюзелажа с вътрешни оръжейни зали, като технология за стелт, с цел да затрудни откриването на хеликоптера. 

Според презентация Kamov има вяра, че новите технологии ще обезпечат по-голяма скорост и маневреност, както и по-добра горивна успеваемост. 

Проектът на предстоящ съветски високоскоростен хеликоптер бе показан от Сергей Михаев, общоприет дизайнер на Бюрото за планиране " Камов ". Сергей Микеев е учен, откривател и дизайнер на хеликоптери. От 1987 година е бил общоприет дизайнер на Бюрото за дизайн на Камов. Освен бойната версия бе показан и вид за пътнически хеликоптер, написа в заключение Defence Blog. 
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР