Специализирано звено „Антикорупция“ обвини народния представител Веселин Марешки в изнудване.

...
Специализирано звено „Антикорупция“ обвини народния представител Веселин Марешки в изнудване.
Коментари Харесай

Обвинение срещу Марешки и за изнудване

Специализирано звено „ Антикорупция “ упрекна народния представител Веселин Марешки в изнудване. Това оповестиха от прокуратурата.

Веселин Марешки е упрекнат в закононарушение по член 213 а, ал.2, т.4 във вр. с ал.1 във вр. с член 26 ал.1 от Наказателен кодекс.

Веселин Марешки е упрекнат за това, че в интервала от есента на 2012 година до края на 2015 година в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София е заплашил 7 притежатели на аптеки с увреждане на имущество и други незаконни дейности с тежки последствия за тях.

Целта на Марешки е била да принуди притежателите на аптеките да се разпоредят със свое право – да трансферират дружествени дялове от ръководените от тях търговски сдружения на търговски сдружения, благосъстоятелност или следени от Веселин Марешки, или да прекратят комерсиалната си активност. В някои случаи задачата му е била да принуди притежателите на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия медикаменти от неговия склад за лекарствени артикули. Доказателствата сочат, че в инкриминирания интервал от време Марешки е заплашвал притежателите на аптеки, че посредством целеустремен административен напън – посредством осъществяване на тенденциозни инспекции от доближени нему чиновници от Изпълнителната организация по медикаментите и посредством нелоялни търговски практики, ще докара до банкрут комерсиалните им сдружения и ще ги принуди да преустановят активността си.

Според доказателствата по делото Веселин Марешки е осъществил състава на закононарушението по член 213 а, ал.2, т.4 във вр. с ал.1 във вр. с член 26 ал.1 от НК– осъществил е седем обособени изпълнителни действия на закононарушението изнудване, като в четири от случаите /във Варна, Добрич и Плевен/ е работил самичък, в два от случаите /в гр. София/ дружно с народния представител Пламен Христов, а в един от случаите в гр. Видин и в гр. София/, насилствените дейности са били осъществени от Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова.

Веселин Марешки е с мярка за неотклонение „ Подписка “.

На 23.06.2017 година, основният прокурор внесе искане за снемане имунитета на народния представител от Политическа партия „ Воля “ Веселин Марешки. Марешки даде единодушие за възбуждане и осъществяване на наказателно гонене против него.

Разследването продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР