Специализираният съд ще направи трети опит да даде ход на

...
Специализираният съд ще направи трети опит да даде ход на
Коментари Харесай

Трети опит да тръгне делото КТБ


Специализираният съд ще направи трети опит да даде ход на делото КТБ в сряда, 14 февруари, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На два пъти спецсъдът отсрочи старта на делото. Една от аргументите за това бе, че Цветан Василев не е свикан постоянно (Цветан Василев живее в Белград още от 2014 г.). В края на предишния месец стана ясно, че сръбските управляващи са връчили на банкера призовка и 11 000 страници обвинителен акт по делото „ КТБ ”. Това излиза наяве от мрежата за правосъдно съдействие Евроджъст, оповестиха тогава от прокуратурата. По този метод има възможност процесът за източването на банкрутиралата банка да стартира през февруари.

БГНЕС напомня, че делото бе разпределено на инцидентен принцип на съдийката Виржиния Петрова. На съд прокуратурата съобщи банкера Цветан Василев и още 17 души. Това са Александър Панталеев, Илиан Зафиров, Георги Христов, Георги Зяпков, Елка Стойкова, Елена Инджева, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Снежанка Велева-Стефанова, Маргарита Голева, Красимир Хаджидинев, Маргарита Петрова, Мария Димова, Борислава Тренева-Кючукова, Цветан Гунев, Румен Симеонов, Славияна Данаилова-Велева.

Обвинителният акт, който във всичките му копия е над 210 000 страници, беше импортиран от Специализираната прокуратура на 20 юли 2017 година. Тогава от прокуратурата оповестиха, че са разпитани повече от 400 очевидци. Изготвени са над 90 експертизи от 27 движимости лица. Обемът на събрания доказателствен материал, дружно с материалните доказателства и приложенията, надвишава 1360 тома.

След като делото беше импортирано в съда, ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор по делото КТБ, сподели, че в общ житейски смисъл, казусът "КТБ" съставлява най-голямата финансова машинация с корупционен привкус в новата българска история. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР