Специализираният съд решава дали да уважи искането на Евгения Банева

...
Специализираният съд решава дали да уважи искането на Евгения Банева
Коментари Харесай

Банева: Мога да водя кампания за евродепутат от килията

Специализираният съд взема решение дали да почете настояването на Евгения Банева за смяна в мярката за неотклонение в по-лек режим, като домакински арест или подписка.

Преди старта на делото Банева разяснява пред публицисти, че изискванията в килията й са “потресаващи ”, и съгласно нея ще бъде забавно, в случай че ѝ разрешат да води акция за евродепутат от ареста, оповестява БТВ.

„ Може пък да се получи забавно, в случай че ми разрешат да си повеждам акцията от килията, с цел да може обществеността да види в какви условия обитават арестантите, презумирани като почтени до доказване на противното ”, съобщи Банева.

Тя отхвърли да е търсила леговище в друга страна от килията, както и да е била в контакт с децата си. По думите ѝ килията ѝ няколко пъти е била подробно обискирана и в случай че е “имало нещо, което да бъде намерено, то е трябвало да бъде намерено ”, разяснява Банева във връзка информацията, че е имала телефон в килията и е желала да изпрати децата си в Русия. „ Абсолютно отхвърлям да съм била в връзка с моя брачен партньор ”, изясни Банева.

Според Мария Дойчева от спецпрокуратурата обаче съдебно-компютърната експертиза е категоричен факт. „ Нейните известия с децата и с мъжа ѝ също са факт, диалозите с представителите на съветската страна също ”, разяснява Дойчева.

След смяна в Изборния кодекс Банева не може да излезе от ареста с мотив, че желае да води акция за евровота.

Ако обаче Банева стартира такава процедура, „ прокуратурата няма да пречи тя да организира дейна акция и да търси поддръжка от възможни гласоподаватели ”, съобщи Мария Дойчева от спецпрокуратурата.

Бизнесменът Николай Банев и брачната половинка му Евгения бяха арестувани в Ница в края на октомври предходната година след издадена от българските управляващи европейска заповед за арест по отношение на следствие на спецпрокуратурата за приватизацията на „ Полимери ” – Девня.

Разследването е за укриване на налози, финансови измами и сговор за закононарушения в чужбина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР