Специализираният съд призна бившия съветник в ДАНС Алексей Петров за

...
Специализираният съд призна бившия съветник в ДАНС Алексей Петров за
Коментари Харесай

Алексей Петров беше напълно оправдан по делото Октопод

Специализираният съд призна някогашния консултант в ДАНС Алексей Петров за почтен по всички обвинявания по делото " Октопод ". Петров беше упрекнат за рекет, изнудване, оповестяване на държавна загадка, както и за присъединяване в проведена незаконна група. Оневинен беше и посоченият за дясна ръка на предприемача - Антон Петров с прякор Хамстера.

 © фотография: АРХИВ
По знаковото дело " Октопод " три години условно получиха Марчело Джотолов и Янко Попов за това, че през 2007 година са изнудвали някогашния служител на реда Николай Динков да преведе 180 хиляди лв. по сметка на Джотолов. Делото е резултат от шумната полицейска акция от началото на 2010 година, когато министър на вътрешните работи беше Цветан Цветанов. Тогава спецполицаите задържаха 14 души. В правосъдната зала прокуратурата отхвърли да разяснява решението на съда, а Алексей Петров излезе от страничния вход.
юрист Ина Лулчева: Съдът откри, че няма нито октопод, нито закононарушения. Загубихме време и пари осем години. юрист Васил Василев: Защитата два дни споделя тук какви монтажи е имало по това дело, какви закононарушения има осъществени от същинския октопод, който е във властта и в този момент. Прокуратурата го чу, тъй като делото е с присъединяване на прокурор. Последици няма да има тъй като когато извършват поръчка на тези, които още са във властта и които са същинският октопод не може да се чака отговорност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР