Специализираният съд оправда кмета на Батак Петър Паунов. Все пак

...
Специализираният съд оправда кмета на Батак Петър Паунов. Все пак
Коментари Харесай

Спецсъдът оправда кмета на Батак

Специализираният съд оправда кмета на Батак Петър Паунов.

" Все отново в България има правораздаване. " Това съобщи Паунов, откакто чу оправдателната си присъда.

" Обвинението беше единствено за длъжностно закононарушение и се откри, че клиентът ми е почтен, заради което съдът постъпи както би трябвало - призна го за невиновен ", уточни юристът му Виктор Михайлов.

Поисканото наказване беше отнемане от независимост в размер на 3 години, санкция в размер на 3 хиляди лева и отнемане от правото да заема длъжности в органите на локалната власт.
 Делото против кмета на Батак с провал
Делото против кмета на Батак с провал

Държавата си взела парцела

Припомняме, че на 30 октомври 2017 година стана ясно, че съдят кмета на Батак за продажба на държавен парцел. Случаят бързо закупи извесност като " Батакгейт ".

След това на 2 ноевмври 2017 година от ГЕРБ желаеха оставката му. Няколко дни по-късно той съобщи, че не счита да подава оставка.

Преди това стана ясно, че Паунов е напуснал редиците на Българска социалистическа партия през 2015 година. Поради тази причина Българска социалистическа партия нямало по какъв начин да наложи глоба на кмета на Батак, само че от левицата предложиха помощ на прокуратурата в хода на следствието.

На 14 декември 2017 година обвинителният акт против Паунов беше върнат назад на прокуратурата поради процесуални нарушавания.
 Кметът на Батак не счита да подава оставка
Кметът на Батак не счита да подава оставка

Фирмата се управлявала от сина му и била единствената с всички регистрации в общината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР