Специализираният съд оправда кмета на Батак Петър Паунов. Това е

...
Специализираният съд оправда кмета на Батак Петър Паунов. Това е
Коментари Харесай

Специализираният съд оправда кмета на Батак

Специализираният съд оправда кмета на Батак Петър Паунов. Това е решение на първата инстанция, като може да бъде протестирано пред втората правосъдна инстанция, която е Апелативният профилиран съд.

 © БГНЕС
„ Все отново в България има правораздаване “, съобщи Паунов, откакто чу оправдателната си присъда.

„ Обвинението беше единствено за длъжностно закононарушение и се откри, че клиентът ми е почтен, заради което съдът постъпи както би трябвало - призна го за невиновен “, уточни юристът му Виктор Михайлов.

Прокуратурата изиска 3 години отнемане от независимост за кмета на Батак.

„ Поисканото наказване беше отнемане от независимост в размер на 3 години, също по този начин и кумулативно плануваните санкции, а точно санкция в размер на 3000 лева и отнемане от право да заема служба в органите на локалната власт за период от 1 година ”, изясни прокурор Мария Борисова.

Петър Паунов беше притеглен като обвинен за това, че в качеството си на длъжностно лице – кмет на община, е внесъл предложение на 12 септември 2015 година до ръководителя на Общинския съвет – Батак, за продажба на държавна земя край бент. " Батак " и по този метод е осъществил неследващи му се пълномощия да се разпорежда с парцели държавна благосъстоятелност, като предлагането е гласувано от Общински съвет и с контракт от 13 ноември 2015 година, е последвала продажба на земята – закононарушение по член 283а т.1 по отношение на член 282 ал.2 прочие 2 по отношение на алинея 1 прочие 3 от Наказателния кодекс.
 Кметът на Батак Петър Паунов е упрекнат, че разпорежда публични поръчки на сина си Кметът на Батак Петър Паунов е упрекнат, че разпорежда публични поръчки на сина си
Общинският съвет в Батак ще реши дали да изиска оставката на кмета Петър Паунов. Той е упрекнат в противозаконни дейности за смяна на собствеността на дър...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР