Специализираният съд неуважи молбата за изменение на мярката и остави

...
Специализираният съд неуважи молбата за изменение на мярката и остави
Коментари Харесай

Вълчо Арабаджиев остава в ареста

Специализираният съд неуважи молбата за изменение на мярката и остави в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви-Вълчо. Той и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева бяха арестувани при акция в хотелите на Арабаджиеви и упрекнати, че са част от незаконна група, занимавала се с укриване на налози и пране на пари.

От съдебномедицинска експертиза, призната по време на съвещанието, стана ясно, че Вълчо Арабаджиев има болести, които обаче са съвместими с изискванията на арест.

Той сподели пред съда, че междинното и висшето си обучение е приключил в чужбина и не е подозирал за възможна противозаконна активност на родителите му. Той помоли да му бъде изменена мярката в по-лека, с цел да се погрижи за здравето си и да продължи образованието си.

Според съда обаче има задоволително данни по делото да се допусна, че Вълчо Арабаджиев е направил закононарушението, за което е обвинен; да извърши ново закононарушение и да се укрие, сходно на родителите му.

Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване.

Прокурорът по делото Кирил Пейчинов разяснява пред медиите, че на този стадий Ветко и Маринела Арабаджиев не са се свързали с прокуратурата и към момента не се знае къде се намират.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР