Специализираният наказателен съд постанови 2-годишна условна присъда с 3-годишен изпитателен

...
Специализираният наказателен съд постанови 2-годишна условна присъда с 3-годишен изпитателен
Коментари Харесай

Румен Овчаров с условна присъда заради мините в Бобов дол

Специализираният углавен съд постанови 2-годишна условна присъда с 3-годишен изпитателен период на някогашния министър на стопанската система и енергетиката Румен Овчаров. Той бе приет за отговорен за умишлена занемареност за това, че в качеството си на върховен държавен чиновник и принципал на " Мини Бобов дол " ЕАД нарушил отговорностите си и съзнателно не упражнил надзор върху активността на изпълнителния шеф на мината Пламен Стефанов. 

С контракт за наем били трансферирани изключителните права за рандеман на въглища на частната компания " Ораново " ЕООД. От това са настъпили вреди за страната в изключително огромни размери - 16 556 344,68 лв.. 

Съдът е почел предявения към Овчаров цивилен иск в размер на 16 556 344,68 лв.. Постановил е и лишаването му от правото да заема държавна и социална служба за период от 3 години.

2-годишна условна присъда за умишлена занемареност Специализираният углавен съд е наложил и на някогашния изпълнителен шеф на " Мини Бобов дол " ЕАД Пламен Стефанов. От дейностите му са настъпили вреди за предприятието в изключително огромни размери - 22 775 574,35 лв.. Съдът е почел гражданския иск в този размер.

Съдебният състав е стимулирал налагането на условни санкции на подсъдимите с чистото им правосъдно минало и отдалечеността във времето на осъществените от тях закононарушения. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР