Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Септември Марин

...
Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Септември Марин
Коментари Харесай

Съдът отстрани от длъжност кмета на Септември

Специализираният углавен съд в профил от служба кмета на Септември Марин Рачев, заяви организация " Фокус ".

Решението е взето след няколко часово съвещание. Заедно с кмета отхвърлен е и Станой Милов, чиновник на Община Септември.

Мярката може да бъде обжалвана.

Докато течеше съвещанието пред постройката на Специализирания съд поданици на Септември демонстрираха в поддръжка на Рачев.

Кметът на Септември беше задържан след сигнали за злоупотреби, като беше упрекнат в занемареност. След престой от 24 часа в ареста той беше освободен против парична гаранция от 250 хиляди лева

По данни на прокуратурата Рачев е сключвал контракти със себе си, тъй като компаниите, получавали поръчките от общината, се ръководят от негови родственици, някогашни съдружници или другари. При обиска в дома на кмета в нощното му шкафче са били открити и информации на Държавна организация " Национална сигурност ", които са се отнасяла за подхванатите дейности за пазаруването на гласове на локалните избори през 2015 година.

Арестът на Марин Рачев изкара на митинг част от жителите на Септември. През уикенда над 200 души се събраха на пътя Варвара – Велинград, като блокираха за малко придвижването.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР