Специализираният наказателен съд отложи делото срещу отстранения кмет на район

...
Специализираният наказателен съд отложи делото срещу отстранения кмет на район
Коментари Харесай

Съдът отложи решението дали Иванчева да остане под домашен арест

Специализираният углавен съд отсрочи делото против отстранения кмет на регион Младост Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и считания за медиатор при предаването на подкупа Петко Дюлгеров, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Причина за отлагането е, че документите по делото се намира в Апелативния специализиране углавен съд и експертизите, които би трябвало да бъдат признати от Специализирания углавен съд не могат да бъдат признати. Поради това делото се отсрочи за 21 януари от 13.30 ч., а на 11 януари ще бъдат изслушвани СРС-та.
Днес съдът трябваше да реши дали Иванчева и Петрова да останат под домакински арест. В момента и тримата са с мярка " домакински арест ", откакто 8 месеца двете дами прекараха в ареста. Прокуратурата ги пусна за празниците, само че се закани по-късно те още веднъж да се върнат зад решетките.
Преди дни юристите на Иванчева и Петрова внесоха тъжби в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, в които разказват редица нарушавания от страна на страната по отношение на тях. В това число влизат непозволеното им задържане в последните 4 месеца, неприятните условия в ареста, нapyшeния нa няĸoлĸo тeĸcтa oт eвpoĸoнвeнциятa по време на зрелищния арест в центъра на София, унизителното отношение по време на задържането им, траяло повече от 6 часа, както и по време на цялото следствие. Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха задържани на 18 април при акция в центъра на София, а по-късно им бяха повдигнати обвинявания за приемане на рушвет в изключително огромни размери.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР