Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста кмета на

...
Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста кмета на
Коментари Харесай

Съдът остави за постоянно в ареста кмета на „Младост”

Специализираният углавен съд остави за непрекъснато в ареста кмета на " Младост " Десислава Иванчева, нейния заместител Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Те бяха арестувани с рушвет преди дни при акция за корупция извършена от профилираната прокуратура и Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).

Иванчева е упрекната за рушвет в изключително огромни размери, представляващ изключително тежък случай. Определението на съда предстои на обжалване в тридневен период.

Съдия Пламен Панайотов сподели в своето определение, че проучването на това дали има унизително отношение към обвинените лица се прави по друга процедура и ред.

От определението на съдията стана ясно, че в показанията на Ваклин се загатват 500 000 евро, които били поискани от Петко Дюлгеров. Беше казано и че в показанията на очевидците по делото има задоволително данни да се направи обосновано съмнение за съпричастност на лицата към повдигнатите им обвинявания. Съдът реши, че са налице всички предпоставки за това на обвинените да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Прокурорът по делото Илиян Рангелов изясни пред медиите, че има документи за това парите да бъдат белязани и позволения за СРС-та.

Рангелов разяснява, че има протокол, посредством който парите дадени от Александър Ваклин за маркиране са му предадени за потребностите на следствието и по-късно при претършуване са открити и конфискувани. " Те не са върнати на притежателя им и са по делото ", сподели прокурор Рангелов.

За това дали има отпечатъци на обвинените по парите открити у тях ще стане ясно на по-късен стадий, сподели още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР