Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста кмета на

...
Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста кмета на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Иванчева, заместничката ѝ и посредника за подкупа

Специализираният углавен съд остави за непрекъснато в ареста кмета на „ Младост " Десислава Иванчева, нейния заместител Биляна Петрова и някогашния кмет Петко Дюлгеров, който е упрекнат, че е посредничил при предаването на подкупа.

Според магистратите има задоволително доказателства за обосновано съмнение за осъществяване на закононарушението, както и че е допустимо тримата да извършат ново закононарушение или да се укрият.

Доведена в съда с белезници и под засилена защита, Иванчева беседва с медиите през бронирано стъкло и съобщи, че карцерът ѝ е част от сюжет, чиято цел била отстраняването ѝ. Иванчева твърди, че парите били подхвърлени, а зад сигнала против нея стояла компанията „ Ваклин Груп”.

„ Не са ни светели ръцете тук изобщо! Ако желае да приказва с марсианците тоя, Гешев ли, какъв беше… само че да гледа фактите”, съобщи Иванчева.

Зад бронирано стъкло видяхме за първи път след ареста арестуваната за рушвет в изключително огромни размери Десислава Иванчева.

„ Имаше скрит план да сложат длъжностен кмет на общината”, съобщи Иванчева. Тя сподели записка, съгласно която заговорът бил в стола ѝ да седне заместникът ѝ Румен Русев.

„ Имаше скрит план да сложат длъжностен кмет, като ме освободят”.

Попитана дали знае кой е подал сигнала против нея Иванчева съобщи: „ Казват, че е „ Ваклин груп”.

Според прокуратурата медиатор в договорката за подкупа бил някогашният кмет на регион „ Младост” Петко Дюлгеров. А парите за подкупа били белязани със особено вещество.

Имам ли документ за маркиране на парите като особено разследващо средство?

„ Няма подобен документ. Има единствено документ, с който са показани парите от Ваклин на следователя по делото”, съобщи Мариана Тодорова, юрист на Петко Дюлгеров.

Петко Дюлгеров обаче е написал пояснение.

„ Да, моят клиент в наличието на длъжностен бранител е приказвал за пари, че е получил пари от господин Ваклин”, съобщи юрист Тодорова. От обясненията обаче не ставало ясно защо му ги дава.

„ Не, не излиза наяве. Обещали са му, сподели ми и служебния бранител, че са му дали обещание, че в случай че даде избрани показания, ще бъде освободен”, съобщи Тодорова.

Друг противоречив въпрос съгласно юристите е кой къде е светнал, т.е. къде проверяващите са разкрили маркиращото парите вещество.

„ Светналите ръце като коледна елха е фантазията на прокуратурата за хубава и щастлива нова година”, съобщи Марин Марковски, юрист на Десислава Иванчева.

Според юристите Иванчева и Петрова светнали по носа, устата и деколтето.

Мярката за неотклонение не е дефинитивно. Следващото съвещание на съда е на 26 април.

Пред спецсъда се събраха и протестиращи в отбрана на Иванчева.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР