Специализираният наказателен съд остави в ареста временно отстранената от поста

...
Специализираният наказателен съд остави в ареста временно отстранената от поста
Коментари Харесай

От последните минути: Ето какво реши спецсъдът за болната Иванчева

Специализираният углавен съд остави в ареста краткотрайно отстранената от поста " кмет " на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева. Малко повече от два месеца след показния ѝ арест в центъра на София, Иванчева изиска от Специализирания углавен съд по-лека мярка за неотклонение.

Причината - влошеното здравословно положение на Иванчева, която дружно с другата арестувана по корупционната спекулация в Община " Младост " – някогашната заместник-кметица Биляна Петрова, от няколко дни е в болничното заведение на пандиза.

Макар настояването да е импортирано в понеделник, Специализираният углавен съд насрочи съвещанието си за през днешния ден поради молбата на Десислава Иванчева преди този момент да се запознае с материалите по следствието. Иванчева е под стража от 17-и април по обвиняване, че с уволнената в правосъдната зала преди време нейна заместничка Биляна Петрова и някогашния областен кмет на " Младост " Петко Дюлгеров са принудили предприемачът Александър Ваклин да им даде 70 000 евро, с цел да получи позволение за градеж в " Младост ", осведоми БНР.

Това е първата молба на Десислава Иванчева за по-лека мярка за неотклонение по здравословни аргументи. Пак с подобен претекст преди време отвод да излезе на независимост получи Петко Дюлгеров. Другата седмица опит да направи по-лека мярката си за неотклонение щяла да направи и Биляна Петрова, която беше заместничка на Десислава Иванчева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР