Специализираният наказателен съд остави в ареста ръководителя и един от

...
Специализираният наказателен съд остави в ареста ръководителя и един от
Коментари Харесай

Спецсъдът остави в ареста ръководителя и един от участниците в групата за лихварство и изнудване

Специализираният углавен съд остави в ареста ръководителя и един от участниците в групата за лихварство и изнудване. Това оповестиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

На 4 септември 2019 година Специализираният углавен съд дефинира най-тежката мярка за неотклонение на двамата упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за лихварство, изнудване и разпространяване на опиати в столичния квартал „ Христо Ботев “, за които обвиняването изиска „ Задържане под стража “.

Съдът одобри, че са налице задоволително доказателства, с цел да се допусна, че ръководителят на групата и неговият брат са направили закононарушенията, за които са упрекнати, както и че могат да извършат нови закононарушения. В това число – да повлияят на на хода на следствието.

Четиримата участници в незаконното съдружие бяха арестувани на 2 септември.

2019 година при огромни взаимни дейности на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Събраните доказателства сочат, че от началото на 2016 година те са предоставяли парични заеми против високи лихви, като при положение на несвоевременно погасяване на задължението, лихвите са били умножавани.

Онези длъжници, за които връщането на заема е ставало непостижимо, са били заплашвани (в това число техните семейства) и физически измъчвани. Освен това, участниците в групата са разпространявали опиати в разнообразни региони на столицата.

Определението на Специализирания углавен съд не е дефинитивно и може да се апелира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР