Специализираният наказателен съд остави в ареста Николай Банев, предаде Нова

...
Специализираният наказателен съд остави в ареста Николай Банев, предаде Нова
Коментари Харесай

Спецсъдът реши: Николай Банев остава в ареста

Специализираният углавен съд остави в ареста Николай Банев, съобщи " Нова телевизия ".

" Доказателствата по делото бяха вярно интерпретирани от съдията. Това е единствената съответна мярка към този миг за осъщественото закононарушение. Осемте месеца не са изтекли от както е взета мярката му от българския съд ", съобщи прокурорът Мария Дойчева.
 Николай Банев се оплака от
Николай Банев се оплака от " флората и фауната " в ареста

Роднини на арестанти готвят митинги поради нечовешките условия

Оказа се още, че съдът не признава срокът, в който Николай Банев е бил в ареста във Франция и беше безапелационен, че това по никакъв метод не е в прорез с правата на обвинения, както и че това не опонира на европейската процедура. " Когато няма правораздаване, не приказваме ", сподели юристът на Банев Христо Ботев, съгласно който осемте месеца от ареста на Банев са факт. Решението може да бъде обжалвано в тридневен период от през днешния ден пред Апелативния профилиран углавен съд. Заседанието е планувано за 4 юли.
 Николай Банев шокиран от следствения арест
Николай Банев шокиран от следствения арест

Банев видя незаконно съдружие на разследване, прокуратура и съд

Преди произнасянето на спецсъда по мярката му, предприемачът Николай Банев приказва пред публицисти. Той акцентира, че откогато е в ареста, от до момента не е бил разпитан нито един път. " Как се води дело, когато главният обвинен не е част от процеса на следствие ", попита арестуваният предприемач и добави, че хората, които са били разпитвани са давали неправдоподобни и погрешни пояснения.

Бизнесменът е безапелационен, че от това дело ще изгуби само държавният бюджет. Той се оплака и от неприятните условия в ареста. " Условията в ареста са безусловно безчовечен. Няма въздух, няма светлина, няма слънце, няма топла вода. Тоалетната е в стая с 3-4 индивида, като от самото начало все някой е в нея. В пространствата има плесен, влага, хлебарки и дървеници. Цялата флора и фауна са там. За 24 часа разходката е в каре по-малко от 20 квадрата като от време на време в него са по 15 индивида. В този един час непрестанно се пуши, обездвижването е тотално ", разкри Банев и добави, че историята с къщата на ул. " Невена Коканова " е режисура, както и че целият развой против него и брачната половинка му Евгения Банева са поръчка, само че към момента не знае от кого тъкмо.
 Николай Банев с нови две обвинявания
Николай Банев с нови две обвинявания

Материалите по делото против Баневи са 122 тома

Припомняме, че Николай и Евгения Баневи са в ареста с ограничения за неотклонение " задържане под стража ". Двамата бяха предадени от френските управляващи на проверяващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември. Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 закононарушения от общ темперамент.
 Обвиняват и майката на Николай Банев за източване на средства
Обвиняват и майката на Николай Банев за източване на средства

Продала кран при доста неизгодни условия

Според прокуратурата от 2005 година до задържането им в Ница Баневи източили четири предприятия, укрили десетки милиони налози и изпрали повече от 1 милиарда лева В сряда майката на предприемача Мария Банева също се снабди в обвиняване. 77-годишната жена ще дава отговор за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения, заграбване и пране на пари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР