Специализираният наказателен съд остави в ареста кмета на пловдивския район

...
Специализираният наказателен съд остави в ареста кмета на пловдивския район
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста кмета на пловдивския район Северен


Специализираният углавен съд остави в ареста кмета на пловдивския регион "Северен " инж. Ральо Ралев и освободи под парична гаранция от 60 000 лева посочения от прокуратурата за помощник Иван Делевски.

Според претекстовете на съда, има задоволително данни, които на този стадий потвърждават, че двамата са съпричастни към закононарушението, за което са упрекнати - че са поискали 60 000 лева рушвет, заяви Би Ти Ви.

По случая са разпитани и очевидци, които удостоверяват тезата на държавното обвиняване – че Ральо Ралев е изискал рушвет от строителен бизнесмен, с цел да утвърди строителен план. Освен това в претекстовете си правосъдният състав показва, че има заплаха Ралев да извърши наново закононарушение, в случай че бъде пуснат на независимост.

Според съда ролята на предприемача Иван Делевски в схемата е второстепенна и той не е главният основател, макар че съгласно очевидци в автомобила му е бил открит рушвет.

От държавното обвиняване показаха неодобрение, че съучастникът на Ралев не е арестуван под стража. Прокурор Венцислав Фердинандов съобщи, че ще стачкува мярката за неотклонение.

"Най-добре ще го потвърдим, когато съберем нужните документи. Просто всичко е несериозно по това дело ", настояват от отбраната. Адвокатите на двамата обвинени не се съгласиха с причините на прокуратурата и желаеха по-лека мярка за клиентите си.

Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано. Вчера зам.-главният прокурор Иван Гешев изясни елементи към следствието, а ден по-рано съпостави корупционната скица с тази в столичния регион "Младост ".

"Строителят разполагал с парцел и възнамерявал да построи жилищен блок. През декември 2018 година внесъл документи в регион "Северен " за издаване на позволение за градеж. От администрацията били установени забележки, само че те са отстранени в период ", изясни Гешев през вчерашния ден. По думите му, макар изрядните документи, строителят не е получил полагащото му се позволение за градеж.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР