Специализираният наказателен съд остави в ареста двамата началници от ГДБОП

...
Специализираният наказателен съд остави в ареста двамата началници от ГДБОП
Коментари Харесай

Задържаните началници от структури на ГДБОП остават в ареста

Специализираният углавен съд остави в ареста двамата началници от ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков , уличени за присъединяване в проведена незаконна група, като взе за тях мярка „ задържане под стража “, написа БГНЕС. За третия от участниците в групата - Василена Фикирлийска - съдът остави без почитание настояването на прокуратурата и на нея не бе наложена мярка.
Припомняме, че на конференция през днешния ден представителят на основния прокурор Сийка Милева съобщи, че проведената незаконна група е работила от началото на 2017 година до неутрализирането й през миналия петък (26.06.20 г.). В резултат на тази незаконна активност са били провалени редица наказателни производства посредством даване на изпреварваща информация на разследваните лица за идни дейности по следствието и задържането.
Участниците са общо 4-ма. 3-мата са чиновници на Министерство на вътрешните работи. Двама от групата са били ръководители и методисти на всички чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи, които са били директно ангажирани с противопоставяне на закононарушенията свързани с наркотрафик. Те са били и контактна точка и с непознатите европейски служби в Шенген, Интерпол и Европейски Съюз, заяви Милева. Третият участник е шпионин първа степен към Главна дирекция „ Национална полиция “. Четвъртият не е чиновник на Министерство на вътрешните работи, неговата роля е била на медиатор при приемане на паричните думи.
Още по случая - ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР