Специализираният наказателен съд определи постоянен арест за шестима от осемте

...
Специализираният наказателен съд определи постоянен арест за шестима от осемте
Коментари Харесай

Оставиха в ареста шестима от обвинените видински трафиканти

Специализираният углавен съд дефинира непрекъснат арест за шестима от осемте арестувани за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на мигранти и на дами за полова употреба, чийто участници са обвинени и в осъществяването на серия палежи.

Двете дами от група остават под домакински арест, с цел да могат да гледат децата си, дефинира съдът.

Към наказателна отговорност за присъединяване в групата са привлечени още две лица, които към момента се търсят и предявяването на обвиняванията им следва.

Припомняме, че групата беше хваната по време на " индустриален " прием на видински остров при акция на Спецпрокуратурата. Получен бил сигнал, че същия ден групата възнамерява да прекара група мигранти в Румъния с моторна лодка през Дунав.

Въпросните мигранти - трима мъже, три дами и три деца, бяха арестувани на автомагистрала " Хемус " в бус на път от София за Видин.

На 29 юли шефът на ГДБОП съобщи, че ще се проверява възможен теч на информация от структурите на Министерство на вътрешните работи,тъй като има подозрения, че служители на реда са помагали на трафикантите.

В началото на март месец полицията разгласи, че е предотвратила палеж на цистерна на територията на Граничното ръководство във Видин. Тъй като до цистерната е имало складирани и други нефтопродукти, както и бензиностанция, Иван Гешев изясни тогава, че целият Видин е могъл да пламне. Тогава бяха арестувани двама души.

Няколко месеца по-рано беше разпален и апартамент на граничен служител на реда, както и автомобил на арбитър.

Ръководителят на групата е осъждан за ликвидиране и е изтърпял 10 -годишно наказване. Осъждани или с престъпни регистрации са и множеството от участниците в групата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР