Специализираният наказателен съд оправда на първа инстанция бившия заместник-кмет по

...
Специализираният наказателен съд оправда на първа инстанция бившия заместник-кмет по
Коментари Харесай

Съдът оправда Евгени Крусев за ремонта на Графа

Специализираният углавен съд оправда на първа инстанция някогашния заместник-кмет по превоза в Столична община Евгени Крусев.

От по делото за ремонта на ул. " Граф Игнатиев ". Според държавното обвиняване от дейностите му общината е била ощетена с близо 900 000 лв..

В обясненията си пред съда Крусев съобщи, че той няма еднолична виновност за промените за ремонта на столичната ул. " Граф Игнатиев ".

Припомняме, като завеждащ ресора " Транспорт и транспортни връзки " в столична община, откакто стартира следствие против него за корист в интерес на компанията, която ремонтира столичната улица " Граф Игнатиев " - " Джи пи Груп ".
 Прокуратурата желае 5 години затвор за Евгени Крусев
Прокуратурата желае 5 години затвор за Евгени Крусев

Той е обвиняем за закононарушение по работа, обвързвано с ремонта на Графа

Крусев бе предаден на съд за това, че е нарушил Закона за публичните поръчки, както и отговорностите си, като значително е изменил изискванията по подписания контракт с " Джи Пи Груп " АД за ремонта на ул " Граф Игнаиетв ", като е облагодетелствал " Джи Пи Груп " и е нанесъл вреди за Столична община - на сдружението са заплатени строително-монтажни работи на повишени цени в размер на 621 194,01 лв. с Данък добавена стойност, както и са заплатени неизпълнени количества и размери строително-монтажни работи в размер на 298 669,54 лв. с Данък добавена стойност - или общо 919 863,55 лв. с Данък добавена стойност.

Ремонтът на " Графа " като се изключи че продължи доста по-дълго от предстоящото, бе съпътван от редица кавги - за , за плочките, за , слагане на, виброизолационната настилка и други - приключи и с доста забележки, които, както се разбра, по този начин и няма да бъдат отстранени. Дефектите обгръщат 15 дка от общо 40 дка ремонтирана повърхност, а строителят
 Свидетел въртял движимости лица на пръста си за подложката на Графа
Свидетел въртял движимости лица на пръста си за подложката на Графа

Това съобщи юристът на Евгени Крусев Менко Менков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР