Специализираният наказателен съд не е издавал разрешение за прилагането на

...
Специализираният наказателен съд не е издавал разрешение за прилагането на
Коментари Харесай

Спецсъдът: Не сме разрешавали да се подслушва премиерът

Специализираният углавен съд не е издавал позволение за използването на специфични разследващи средства по отношение на сегашния министър-председател, оповестиха от съда в известие до медиите.

През предходната седмица ген. Атанас Атанасов от „ Демократична България “ разгласи, че има данни, че 32-ма политици от „ ИТН “, Демократична България и „ Изправи се! Мутри вън! “ са били подслушвани от звено „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и ДАНС. За следени политици удостовери и служебният силов министър Бойко Рашков, като съобщи, че и по отношение на премиера ген. Стефан Янев е било прилагано СРС.

В известието на спецсъда думите на ген. Атанасов са избрани като „ внушения “. След инспекция в съда е било открито, че той не е издавал позволения за подслушване по отношение на лица от политическите обединения, „ упоменати в медиите “.

„ Дейността на СНС по използване на ЗСРС се ревизира годишно от Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства. До момента в отчетите не са установени никакви нарушавания в тази активност. Неколкократно е посочвано, че „ правосъдният надзор върху настояванията за използване и потребление на СРС е доста повишен “, акцентират от спецсъда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР