Специализираният наказателен съд не е издавал разрешение за прилагане на

...
Специализираният наказателен съд не е издавал разрешение за прилагане на
Коментари Харесай

Спецсъдът не е давал разрешение за подслушване на Стефан Янев

Специализираният углавен съд не е издавал позволение за използване на специфични разследващи средства (СРС) по отношение на сегашния министър-председател, нито по отношение на лица от политически обединения, упоменати в медиите. Това оповестиха от съда след инспекция в правосъдните регистри, направена " във връзка внушения в общественото пространство от представители на обединяване " Демократична България " за това, че Специализираният углавен съд е издавал позволения за използване на специфични разследващи средства по отношение на политически ангажирани фигури ".

От ведомството допълват, че активността на Специализирания углавен съд по използване на СРС-та се ревизира годишно от Националното бюро за надзор и досега в отчетите не са установени нарушавания в тази активност. Отбелязват и, че " правосъдният надзор върху настояванията за използване и потребление на специфичните разследващи средства е доста повишен ".

Специализираният углавен съд се ангажира да извърши законовите си отговорности да показа цялостната информация за осъществените пълномощия по Наказателно процесуалния кодекс и Закона за специфичните разследващи средства на Националното бюро за надзор.

Миналата седмица съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов съобщи, че 32 политически фигури са били нелегално подслушвани от началото на 2021 година, в това число в интервала на предизборната акция преди парламентарните избори на 4 април. По-късно вътрешният министър Бойко Рашков удостовери, че е получил информация за такива подслушвания. По случая се самосезира прокуратурата, както и Националното бюро за надзор на СРС-тата, които ще извършат инспекция в ДАНС, ГДБОП и други структури на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР