Специализираният наказателен съд не е давал разрешение за използване на

...
Специализираният наказателен съд не е давал разрешение за използване на
Коментари Харесай

Спецсъдът не е давал разрешение за подслушване на служебния премиер Стефан Янев

Специализираният углавен съд не е давал позволение за потребление на Специално разследващо средство /СРС/ по отношение на сегашния министър-председател на България Стефан Янев, нито по отношение на лица от политически обединения, упоменати в медиите, оповестиха от съда.

Извършена е била вътрешна инспекция във връзка "отправени внушения в общественото пространство " за това, че спецсъдът е издавал позволения за използване СРС-та по отношение на политически ангажирани фигури, се добавя още в известието до медиите.

От съда показват, че досега годишните инспекции от Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства /НБКСРС/ не са установили никакви нарушавания в разрешенията за използване на СРС.

Преди седмица съпредседателят на "Демократична България " Атанас Атанасов съобщи, че 32 политически фигури са били нелегално подслушвани от началото на 2021 година, в това число и в интервала на предизборната акция преди парламентарните избори на 4 април. По-късно вътрешният министър Бойко Рашков удостовери, че е получил информация за такива подслушвания. Прокуратурата се самосезира по случая, както и НБКСРС, които ще извършат инспекция в ДАНС, ГДБОП и други структури на Министерство на вътрешните работи за непозволено използване на СРС-та.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР