Специализираният наказателен съд наложи присъди от 4 до 7 години

...
Специализираният наказателен съд наложи присъди от 4 до 7 години
Коментари Харесай

Вкарват в затвора данъчни измамници, ощетили бюджета с над 13 млн. лв.

Специализираният углавен съд наложи присъди от 4 до 7 години отнемане от независимост, конфискация на имущество и на над 2,3 млн. лева на пет лица, упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения, оповестяват от държавното обвиняване.

От ноември 2011 година до септември 2013 година участниците в групата ощетили държавния бюджет с над 13 милиона лв. посредством отбягване установяването и заплащането на Данък добавена стойност при вътрешно общностни придобивания на месо от страни в Европейския съюз. Участниците в групата осъществили данъчните измами като употребявали мрежа от компании от вида " изчезнал търговец ". Получатели на доставките на месо от Испания, Франция и други европейски страни били две действителни търговски сдружения със седалища във Велико Търново и Плевен, благосъстоятелност на трима от наказаните. Стоката дошла непосредствено в техните хранилища, само че с авансово направени документи на компании от вида " изчезнал търговец ". Месото неотложно било " продавано " на действителните сдружения, което им давало опция да приспадат неследващ им се Данък добавена стойност. Сумите, с които бил ощетяван бюджетът, се разпределяли сред участниците в групата.

Седем години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим и конфискация на неподвижен парцел (апартамент) в София наложи съдът на участника в групата, който провел мрежата от кухи компании и счетоводния офис, в който бил изработван фиктивният документален поток за осъществяване на данъчните измами. По 6 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим съдът дефинира за тримата притежатели на действителните търговски сдружения. За всеки от тях съдът постанови и конфискация на цялото им имущество и парични средства, в това число коли Мерцедес GLK CDI 4 MATIC и Ауди Q7; автомобил Мерцедес C 400 ХИБРИД и парична сума в размер на 1 177 607,09 лева.; 14 дка лозя и сума от 1 164 775,83 лева Четири години отнемане от независимост при първичен общ е наказването на участника в групата, който издирвал малоимотни и малограмотни лица и съдействал за регистрирането им като притежатели на кухите компании.

Върху средствата в размер на над 2,3 млн лева, за които съдът постанови лишаване в интерес на страната, е натрапен запор като обезпечителна мярка до изговаряне на дефинитивна присъда по делото.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР