Специализираният наказателен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под

...
Специализираният наказателен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под
Коментари Харесай

Петима остават в ареста за разпространение на фалшиво евро


Специализираният углавен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на петима от упрекнатите за държане и разпространяване на подправени еврови банкноти.

Шестият от упрекнатите е с наложена мярка за неотклонение „ Парична гаранция “, оповестиха от спецпрокуратурата.

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност шест лица за присъединяване в проведена незаконна група за държане и разпространяване на неистинен еврови банкноти на територията на България.

Обвинените са арестувани на 14 август 2019 година в София и Сандански при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП с присъединяване на специалист от Европол.

Според събраните досега доказателства групата е била образувана през септември 2018 година за разпространяване на подправени еврови банкноти на територията на България, които след това да доближават и до други страни от Европейския съюз. Има данни, че с изключение на неистинен банкноти, групата е предложила на евентуални клиенти и кокаин.

При осъществените претърсвания и изземвания в жилища и коли, както и персонални обиски, са открити конфискувани общо 122 200 подправени евро в купюри от по 200 евро.

В развой на изясняване е дали неистинските банкноти са били внасяни за разпространяване в България от друга страна или са създадени у нас.

Иззети са голям брой мобилни телефони със СИМ карти, копия на чекове от турска банка, бланки за удостоверения за ГТП на МПС и холограмни стикери за ГТП, флаш памети и компютърни конфигурации, щатски долари, украински гривени, македонски динари, със подозрение че са подправени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР