Специализирания наказателен съд реши съдбата на собственика на ТАД груп.

...
Специализирания наказателен съд реши съдбата на собственика на ТАД груп.
Коментари Харесай

Съдът реши съдбата на собственика на ТАД груп

Специализирания углавен съд реши ориста на притежателя на " ТАД груп ". Според магистратите Иван Тодоров ще излезе на независимост против 100 хиляди лв. гаранция, написа Блиц.

От прокуратурата не разясниха решението, а Тодоров би трябвало да излезе неотложно на независимост.

Заедно с него упрекнати за кибертероризъм са и подчинените му Георги Янков и Кристиян Бойков. Те са на независимост против гаранции от по 20 хиляди лв..

Припомняме, че по-рано стана ясно, че в събраните материали по делото се съдържат обстоятелства, съгласно които към две седмици преди задържането на служителя в “ТАД Груп ” Кристиян Бойков, източените от осведомителната база на Национална агенция за приходите данни са били предоставени на български и задгранични медии.

Анализът на компютърните конфигурации демонстрира, че е имало прикрит чат през приложението “Телеграм ” сред един от обвинените и притежателя на уеб страницата “Биволъ ” Атанас Чобанов, по който данните, копирани от Национална агенция за приходите са му били предоставени.

Налице са данни, че е била копирана информация за лица на висши управителни постове в страната, за застрахователна компания, известна хазартна игра.

Вчера и през днешния ден са разпитани и чиновници на Националната организация за приходите. От разпитите стана ясно, че са копирани данните на над 5,1 млн. български жители. Това са ЕГН-та, разнообразни комбинации от числа, регистрационни номера на моторни транспортни средства – най-различни данни, с които Национална агенция за приходите е редно да разполага.

Тези данни са копирани от лицата, които са привлечени към наказателна отговорност, и са предоставени на разнообразни уеб сайтове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР