Специализираните химически модули на Българската армия са взели необходимите мерки

...
Специализираните химически модули на Българската армия са взели необходимите мерки
Коментари Харесай

Каракачанов: Армията готова за реакция, ако паднат останки от Тянгун 1

Специализираните химически модули на Българската войска са взели нужните ограничения за реакция при положение, че китайската галактическа станция "Тянгун 1 " се разбие и парчета от нея паднат на територията на България, заяви министърът на защитата Красимир Каракачанов, представен от Дарик.

Той успокои, че няма причина за паника.

Китайската галактическа станция пада на 1 април

"На всеки 89 минути тази станция прелита над територията на България, в дълготрайност на 15-20 секунди. Теоретичните шансове при разпадането си парчета от нея да паднат над територията на България са 0,01%, само че все пак всички нужни ограничения от страна на българската войска, химическите модули към българската войска, които при сходни обстановки реагират, са взети ", заяви военният министър.

Китайският „ Небесен замък “ може да падне в България

"Това, което би трябвало да знае популацията е, че в случай че това се случи на територията на България, никакви парчета не би трябвало да се пипат, да се допират. Това е главно приоритет на профилираните химически модули, които би трябвало да ги обработват ", разясни Каракачанов.

Станцията „ Тянгун 1 " е необитаема от 2013 година, а през 2016 година наземният надзор загуби връзка с апарата. Космическият транспортен съд е дълъг 12 метра и тежи 8,5 тона.

В историята на галактическите полети до този миг няма удостоверение за вреди, нанесени от паднала галактическа инсталация.

Watch China's Tiangong-1 Space Station in Real Time As It Nears Its Demise https://t.co/4nKMfCmllI pic.twitter.com/mvPc7bJPT5
— SPACE.com (@SPACEdotcom) March 28, 2018

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР