Специализираните действия са осъществени в сряда вечерта от служители на

...
Специализираните действия са осъществени в сряда вечерта от служители на
Коментари Харесай

Десетима задържани при паралелни спецакции на ОДМВР- Пловдив за противодействие на престъпления, свързани с наркотици

Специализираните дейности са осъществени в сряда вечерта от чиновници на отдел „ Криминална полиция ”  и бранш „ Специализирани тактически дейности “.

В хода на интервенцията са арестувани двама мъже – на 20 и 21 години, а в колите им са открити 1300 грама марихуана и 10 грама кокаин. Часове по-късно, като съпричастен към откритата незаконна активност, е арестуван и 32-годишен гражданин на кюстендилско село. При претършуване на домашния му адрес чиновници на ОДМВР – Кюстендил  намерили и иззели близо 2300 грама марихуана и електронна везна. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс,  уведомена е  Окръжна прокуратура – Пловдив. С разпореждане на наблюдаващия прокурор тримата мъже са привлечени като обвинени и арестувани за 72 часа.

Ден по-рано, при аналогична акция на служители на реда от Шесто районно управление (на МВР) са задържани двама мъже  – на 40, 44, с криминалистични регистраци и осъждани. При траялите процесуално – следствени дейности от частни адреси в квартал „ Изгрев ” униформените иззели 8 таблетки клозепам  и към 0,153 г пинака.  В жилищата на други двама асеновградчани са открити към 1.400 г амфетамин. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс, работата по него продължава под наблюдението на окръжна прокуратура. В Сопот чиновници на РУ- Карлово  спрели за инспекция 18-годишно момиче и при обиск у нея намерили 1,45 г марихуана, а у 27-годишна – малко количество амфетамин. Три топчета с 0.375 г марихуана са конфискувани от 17-годишен престъпно проявен и осъждан, спрян за инспекция от служители на реда от РУ- Първомай. При ревизия на автомобил, осъществена от чиновници на РУ-Стамболийски, е открита кутия от шоколад, в която 22-годишния собственик укривал 0.510 г марихуана. Колата била паркирана в землището на с. Цалапица, мъжът е с предходни престъпни прояви и присъди. Срещу причинителите се водят бързи производства по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР