Специализираната прокуратура за втори път разпространи доказателства, които има срещу

...
Специализираната прокуратура за втори път разпространи доказателства, които има срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата публикува уличаващи разговори между хакера Бойков и Иван Тодоров

Специализираната прокуратура за повторно популяризира доказателства, които има против хакера Кристиян Бойков и неговите шефове от " ТАД груп " Иван Тодоров и Георги Янков по делото за офанзивата против приходната организация (НАП). Сега са оповестени диалози сред обвинените в приложението " Телеграм ", а задачата на прокуратурата е да убеди обществото, че Иван Тодоров е знаел за хакерската кражба на данни на Национална агенция за приходите.

В диалозите сред Тодоров и неговия чиновник Кристиян Бойков има изказвания за осъществени хакерски офанзиви против застрахователни сдружения и други компании. Има и свидетелски показания на неназовани представители на засегнатите застрахователни сдружения, че те в никакъв случай не са работи с " ТАД Груп " по планове за киберсигурност. Вероятната концепция на прокуратурата е да убеди хората, че в тази ситуация е имало и рекетиране на компании.

Проблемът е, че прокуратурата би трябвало да събира доказателства, с цел да разкрие обективната истина пред безпристрастния съд, а не да разкрива единствено част от данни, с цел да настройва обществото против обвинените. Още по-необяснимо е, че преди два дни прокуратурата изиска съвещанието на съда за ареста на Иван Тодоров да е при закрити врата поради събрана сензитивна информация. По-малко от ден по-късно самата прокуратура разгласява сензитивна информация.

" Апелативната профилирана прокуратура и Специализираната прокуратура смятат, че българските жители имат право на информация по въпроси, които съставляват за тях легален интерес, в случай че информацията не е държавна или друга предпазена от закона загадка или не се засягат непознати права ", се споделя в позицията на обвиняването.

Прокурорите мислят, че представянето на доказателствата се постанова, с цел да може " обществото да си построи вярна преценка за обосноваността на наказателното гонене по проблеми предизвикващи огромен интерес ", написа прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР