Специализираната прокуратура внесе в съда дело срещу организирана престъпна група

...
Специализираната прокуратура внесе в съда дело срещу организирана престъпна група
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата съди петима за източване 22 млн. лв. ДДС

Специализираната прокуратура внесе в съда дело против проведена незаконна група за източване на 22 милиона лв. Данък добавена стойност. Според обвиняването петимата от групата са работили дружно от началото на 2011 година до януари 2015 година

Парите били употребени като данъчен заем от две настоящи търговски сдружения, благосъстоятелност на участник в групата.

Според прокуратурата незаконната скица е измислена от ръководителят на незаконното съдружие - И.В. Той провел и регистрирането на 12 компании от вида „ изчезнал търговец “ на името на подставени лица с невисок обществен статус, без активност, активи и чиновници.

Целта на сдружения била да слагат началото на неистинен документален поток и непозволено да образуват данъчен заем на настоящите компании. Функциите на всеки от участниците в незаконната група определял ръководителят ѝ, оповестява прокуратурата.

Един от тях имал задачата да намира “собственици “ на компании и да записва на тяхно име кухите търговски сдружения. Друг отговарял за обезпечаването на документите – контракти за консултантска активност, фиктивни услуги, фактури за фиктивни доставки и за покупка на машини и други.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР