Специализираната прокуратура ще внесе искане в Специализирания наказателен съд за

...
Специализираната прокуратура ще внесе искане в Специализирания наказателен съд за
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за петима „ало измамници“

Специализираната прокуратура ще внесе искане в Специализирания углавен съд за задържане под стража на петима от участниците в проведената незаконна група за телефонни измами. Те бяха задържани в Горна Оряховица и в София на 21 април 2019 година
На другите шестима от групата, арестувани в Румъния с Европейска заповед за арест, ограничения за неотклонение ще се гледат след връщането им в България, оповестяват от спецпрокуратурата.

БГНЕС напомня, че разрушената незаконна група от „ ало измамници “ е работила на територията на България и Румъния от началото на 2017 година до разбиването ѝ при интервенцията в Горна Оряховица преди дни. Престъпниците са лъгали хора за 2 млн. лв..

Престъпната група е работила и е провеждала позвъняванията от Румъния. В схемата са взели участие 25 души, 9 от тях са престъпно проявени и осъждани. На част от тях има издадени европейски заповеди за арест. Голяма част от „ ало измамниците “ са били в роднинска връзка, в това число и „ мулетата “, които са пренасяли парите от жертвите до групата. При акцията на полицията са тествани 17 адреса в България и Румъния, конфискувани са 133 мобилни апарата, най-вече остарели модели, 137 сим карти.

На територията на Румъния групата е настанявана в хотели, къщи за посетители, откъдето са правени стотици хиляди позвънявания на територията на България. Заместник-главният прокурор Иван Гешев съобщи, че след разбиването на интервенцията не имало нито едно позвъняване на „ ало измамници” от Румъния за България.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР