Специализираната прокуратура ще внесе искане в съда за постоянна мярка

...
Специализираната прокуратура ще внесе искане в съда за постоянна мярка
Коментари Харесай

Разбитата банда на Квиц действала като модерна фирма

Специализираната прокуратура ще внесе искане в съда за непрекъсната мярка " задържане по стража " за проведената незаконна група , която е работила в Козлодуй и прилежащите села, оповестява " 24 часа ".

Бандата, която ГДБОП разруши в Козлодуй и региона е ръководена от Цветомир Ценов-Квиц . Групата е била разследвана от 2015 година до момента, излиза наяве от думите на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова на конференция в районната прокуратура в Оряхово. Ръководителят на профилираната прокуратура Иван Гешев и шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов изнесоха и детайлности за акцията.

" Положихме доста старания за документиране на незаконната активност на тази група и тази активност приключи в края на май ", изясни Гешев и добави, че са срещтали доста компликации, тъй като доста от локалните очевидци, потърпевши от дейностите на бандата, не били подготвени да дадат показания . По думите на шефа на баретите, бандата на Квиц била доста добре проведена. В групировката отговорностите били разпределени като в модерна компания и всеки имал избран сектор, по който работел - доставка и разпространяване на дрога, лихварство, рекет и така нататък Всеки отговарял единствено пред тартора на групата - Квиц, изяснява Гешев.

 ГДБОП задържа 9 души от групата на Квица в Козлодуй Обновена
ГДБОП задържа 9 души от групата на Квица в Козлодуй

Операцията е против група за рекет, палежи, лихварство и опиати

Почти всички от бандата, работила на територията на цялата Врачанска област, към този момент са зад решетките за 72 часа . Задържаните са 7 души, още двама се търсят. Предстои спецсъда да репи дали ще останат за непрекъснато в ареста до привършване на следствието.

" Бандата е работила извънредно брутално и е по-лесно да се каже с кои от изброените в Наказателен кодекс закононарушения не е обвързвана ", акцентира Спиридонов.

Най-често бандата се занимавала с лихварство, изнудване, похищение , наркоразпространение, увреждане на имущество, палежи и полови гаври над длъжници и неуместни за групата. Извършени били над 30 обиска в домовете на участниците в незаконната група и в колите им , изяснява още Спиридонов и прецизира, че с а открити огромни количества опиати, оръжие, доста пари в левове и евро, както и уреди за мъчения.

 Полицай пострада, до момента в който разтървава побойници в село Галиче
Полицай пострада, до момента в който разтървава побойници в село Галиче

Арестуваха двама побойници в селото на Ценко Чоков

От конференцията на Прокуратурата излиза наяве още, че бандата на Квиц, запълнила незаконната ниша , след ареста на Ангел Попов-Главестия и огромна част от неговата тайфа преди години. Оказва се, че доста от излезлите на независимост и о станали отвън решетките негови хора се влели в незаконната група на Квиц.

Да се приключи действието на такива банди в България - това е целта на ГДБОП и спецпрокуратурата . " С нашите дейности желаеме да прекратим съществуването на мутренските банди, с които по разнообразни аргументи локалната власт не е съумяла да се оправи. Да ни чакат и на други места в страната ", закани се Гешев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР