Специализираната прокуратура ще трябва да се произнесе по скандалната поява

...
Специализираната прокуратура ще трябва да се произнесе по скандалната поява
Коментари Харесай

Пращат на спецпрокуратурата сигнал за свастики и плакати на Хитлер в Бургас

Специализираната прокуратура ще би трябвало да се произнесе по скандалната поява на свастики и плакати с лика на Хитлер на метри от Съдебната палата в морския град, оповестиха от Апелативната прокуратура.

До този процес на събитията се стигна откакто Окръжната прокуратура анулира разпореждане на районната от 4 юни, 2019 година, с което бе отказано да бъде формирано досъдебно произвеждане за слагане на плакати с лика на Хитлер.

Сигналът в прокуратурата бе за това, че в нощта против 20 април т.г. няколко лица са сложили 10 цветни плаката с лика на Адолф Хитлер и свастики. Плакатите са били залепени против постройката на Съдебната палата (входа на Апелативен съд и Апелативна прокуратура).

В постановлението на Окръжна прокуратура Бургас е посочено, че със залепването на плакати с лика на Хитлер, на фона на фашистка свастика в навечерието на неговата рождена дата, против постройката на Съдебната палата - мястото, където се правораздава, са наранени съществено нормите на нравствеността и съставлява брутално пренебрежение към публичния ред и порядки.

В този смисъл Окръжна прокуратура Бургас смята за неправилни изводите на районната прокуратура за липса на данни за осъществено закононарушение, от което следва, че постановлението би трябвало да бъде анулирано.

Предвид събитието, че на обществено място са сложени отличителни знаци и знаци на фашистка идеология, следва да бъде преценено дали тези дейности не съставляват проповядване на фашистка идеология, т.е. дали са налице данни за осъществено закононарушение. Такава преценка следва да се извърши от способената Специализирана прокуратура, обясниха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Бургас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР