Специализираната прокуратура разпространи ЕГН-тата на премиера Бойко Борисов, главния прокурор

...
Специализираната прокуратура разпространи ЕГН-тата на премиера Бойко Борисов, главния прокурор
Коментари Харесай

ПРЕЦЕДЕНТ! Прокуратурата разпространи ЕГН-то на Борисов, Цацаров и Пеевски

Специализираната прокуратура популяризира ЕГН-тата на премиера Бойко Борисов, основния прокурор Сотир Цацаров и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Това стана откакто обвиняването реши да потвърди тезата си, че хакерската офанзива в Национална агенция за приходите е направена от ТАД-Груп и популяризира СРС. Именно в него попадат персоналните данни на тримата, което е тотално тъпчене на закона за персоналните данни.
Снимки от самата разработка бяха публикувани едно към едно от медиите свързани с Делян Пеевски. Те оставиха персоналните данни на тримата, без да се съобразят с условията на закона.

Друго грандиозно нарушаване е фактът, е проверяващите за първи път публично разкриват голяма част от доказателствата, събрани в досъдебното произвеждане. Тези обстоятелства би трябвало да попадат единствено и само в досиетата на делото, само че в опита на прокуратурата да замаже вчерашният скандал с изказването на шефката на звеното по „ Антитероризъм “, от ведомството взеха решение да погазят законите на страната и да разпространят секретни данни. По силата също на законите специфичните разследващи средства са точно секретни данни.

Личните данни на Борисов, Цацаров и Пеевски бяха изтрити от уеб страницата на прокуратурата, само че по този начин или другояче те към този момент са разпратени до десетки медии.

Днес от прокуратурата оповестиха, че е издадена Европейска заповед за следствие на територията на Франция по проблема " ТАД Груп ". Трябва да бъде разпитан основният редактор на уеб страницата „ Биволъ “ Атанас Чобанов по досъдебното произвеждане.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР