Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност две лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност две лица за участие
Коментари Харесай

Спипаха двама за трафик на хора с цел просия във Франция и Швеция

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност две лица за присъединяване в незаконен сговор за трафик на хора във Франция и Швеция за набиране, превозване и склоняване към милостиня, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Двамата са арестувани на 9 октомври 2019 година във Видин при взаимни дейности по следствието на ГДБОП и Специализираната прокуратура, със съдействието на чиновници на Териториалната работа „ БОП “ - Видин и ОДМВР - Видин. При осъществените претърсвания на жилища и коли, както и персонални обиски, са открити и конфискувани 700 евро, 2000 шведски крони, бележки от преводи на разнообразни суми, касови бележки на френски и шведски език, талони на коли, контракти и пълномощни, тетрадки със мемоари на имена и суми в евро и други документи, доказващи незаконната активност. Според събраните досега данни, трафикантите набирали претенденти с обещания за работа на Запад измежду малоимотни и малограмотни хора. Транспортирали ги във Франция и Швеция, осигурявали им мизерни квартири и храна, склонявали ги да просят и прибирали по-голямата част от „ приходите “.

Установени и разпитани като очевидци са голям брой жертви на трафика, експлоатирани от двамата видинчани. С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на всеки от тях е наложено задържане до 72 часа. На 11 октомври 2019 година в Специализирания углавен съд ще бъдат весени и претенции за установяване на най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР