Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие
Коментари Харесай

Обвиниха четирима за принудителните фиктивни бракове на нашенки с индийци и пакистанци

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност четири лица за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на дами в страни от Западна Европа и Кипър за наложително подписване на фиктивни бракове с индийци и пакистанци. Това оповестиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. Крайната цел е била "съпрузите " по противозаконен метод да получат законно престояване в страните от Европейския съюз.

Участниците в групата, измежду които индийски жител с непрекъснат адрес в София и трима българи, са арестувани на 8 май 2019 година при интервенция на Главна дирекция "Гранична полиция ", Столична дирекция на вътрешните работи и Специализираната прокуратура в столицата.

Според събраните досега доказателства групата е работила от юни 2015 година Участниците набирали дами, най-вече от ромски генезис, които били подмамвани с положително възнаграждение (не всички от тях получили обещаваното им възнаграждение).

Жените били превозени най-вече в Белгия, Австрия, Дания и Кипър, където били наложително държани, до момента в който се съгласят да сключат гражденски брак там или в България с непознати чужденци. Впоследствие "младоженците " се записали на адреси в съответните страни и кандидатствали за дълготрайно престояване в тях на съображение на гражданския брак с лице от Европейския съюз. Жените били принуждавани от участниците в групата да спомагат пред съответните миграционни управляващи за приемане на стремежи статут от чужденците.

На четиримата упрекнати е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

До 10 май 2019 година, Специализираната прокуратуера ще внесе в Специализирания углавен съд искане за установяване на мярка за неотклонение "Задържане под стража " за всеки от тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР