Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем лица за участие в

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем лица за участие в
Коментари Харесай

Разбиха група за продажба на огнестрелни оръжия

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на седем лица за присъединяване в проведена незаконна група за преправяне на обезопасени и газови оръжия в огнестрелни и противозаконната им продажба. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната профилирана прокуратура.

Групата е арестувана на 1 февруари 2018 година при профилирана интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София и община Карлово.

Събраните досега доказателства сочат, че участниците са се занимавали с преправка и разпространение на оръжия на черния пазар от май 2017 година

Един от участниците – собственик на оръжеен магазин в София и на лиценз за търговия, е снабдявал групата с обезопасени и развалени оръжия. Те били превръщани в бойни в особено оборудвана за задачата работилница в жилищен блок в София, чийто притежател имал законно уверение за ремонт на оръжия. Преработените за пукотевица револвери и автомати били пласирани на черния пазар.

Като спомагателен заслон за противозаконната активност на групата служело и това, че и седмината участници имали позволения за носене на огнестрелно оръжие, множеството от тях били регистрирани и като колекционери на оръжия.
По време на интервенцията по задържането на участниците, в жилищата на трима от тях са открити голям брой револвери от разнообразни марки, пушки, автомати „ Калашников ", муниции, тротилови пресовки. Голямо количество автомати, револвери, патрони, както и бойни гранати, са открити в помещение, в което е работел различен участник групата. В багажника на колата на притежателя на оръжейния магазин са открити и конфискувани 250 патрона. Единствено у един от участниците не са открити оръжия, муниции или взривни материали.

Специализираната прокуратура наложи на упрекнатите по случая задържане до 72 часа и изиска от Специализирания углавен съд да наложи мярка за неотклонение „ Задържане под стража " за всеки от тях. На 4 февруари 2018 година
съдът дефинира за петима от групата парична гаранция от по 5000 лева, а двама остави без мярка за неотклонение. Мотивите бяха чистото им правосъдно минало, тежки болести, както и неприключили експертизи на оръжията, които потвърждават, че са били преработени. Прокуратурата ще внесе митинг против определението на първоинстанционния съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР