Специализираната прокуратура повдигна обвинение на началника на сектор Културно-исторически ценности

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинение на началника на сектор Културно-исторически ценности
Коментари Харесай

Папалезов с обвинение: Истинско безумие е, защото не познавам Божков

Специализираната прокуратура повдигна обвиняване на началника на бранш " Културно-исторически полезности " към Главна дирекция Национална полиция - Ангел Папалезов.

Той влезе на разпит в 11 ч., а 15 минути по-късно излезе като обвинен. В постановлението написа, че Папалезов взе участие в проведена незаконна група дружно с още повече от 10 души.

Кои са те обаче не излиза наяве, както и какво тъкмо са правели. Групата е била ръководена от Васил Божков.

„ Истинско безумство е, тъй като този човек не го познавам. Познавам чиновници на фондация „ Тракия “, само че това е обвързвано с осъществяване на служебните ми отговорности през годините. Работя по линия „ Културно завещание “ от 2003 година насам. Ще е професионален позор, в случай че не ги познавам и не съм се срещал с тези хора. Със Спецпрокуратурата и следствието в годините обратно сме имали сполучливи акции. При една от най-хубавите персонално наблюдаващ прокурор ми е била Сийка Милева, където триумфът е интернационален “, разяснява Ангел Папалезов.

„ Постановлението е кухо, а това е напълно кухо, та чак дрънчи от него. Единствено и единствено е посочен ръководителят на групата и са показали, че в тази група вземат участие над 10 лица. Изреждат се много членове от Наказателния кодекс, множеството от които касаят културно-историческо завещание “, изясни Стефан Карайотов, юрист на Папалезов.

Наложената мярка за неотклонение на Ангел Папалезов е „ подписка “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР