Специализираната прокуратура отказва да образува досъдебно производство срещу кмета на

...
Специализираната прокуратура отказва да образува досъдебно производство срещу кмета на
Коментари Харесай

Депутат: Спецпрокуратурата не откри нарушения за акциите на Варна в Пловдивския панаир

Специализираната прокуратура отхвърля да образува досъдебно произвеждане против кмета на Варна във връзка подозрения за нарушаване, обвързвано с решение на Общински съвет -Варна за подписване на контракт с Министерството на стопанската система за прекачване на собствеността на 16 314 400 броя поименни акции от капитала на " Международен панаир Пловдив ".

Мотивът е липса на осъществено закононарушение по член 282, ал.1 от Наказателен кодекс или различен текст от Наказателен кодекс, обуславящ подготвеност на СП, от кмета на Община Варна. Казано с други думи Общинският съвет е дал единодушие от 2 май 2017 година на Община Варна да върне акциите си от " Международен панаир Пловдив " на Министерството на стопанската система, само че не е задължил кмета да извърши това решение, то не императивно! Новината за постановлението на Специализираната прокуратура от 1 декември т.г. заяви в радио Варна Бранимир Балачев, депутат от Политическа партия ГЕРБ.

Той разяснява, че Община Варна няма интерес да върне акциите на Министерството на стопанска система, а да ги апортира от " Международен панаир Пловдив " в по-печелившото търговско сдружение " Пълдин туринвест ", каквото е последното решение на локалния парламент.

Балачев посъветва съперниците на тази концепция от Демократична България да се поровят в предишното по болния проблем на града - по този начин нар. Дупка, и да извадят истината по какъв начин и за какво Община Варна проспа повдигането на капитала и загуби своите акции в сдружението " Търговски дом " АД при ръководството на Българска социалистическа партия, нищо, че към този момент са в коалиция.

Освен това депутатът от Политическа партия ГЕРБ подсети на представителите от Демократична България, по този начин загрижени за държавния интерес, че остава година и половина отминалост за проверка на най- огромната престъпна приватизация на курорта Златни пясъци, за която бяха платени единствено 10 % кеш и 118 млн. лв. в компенсаторки, и той може с обстоятелства да им спомага за подаване на сигнал в прокуратурата.

Народният представител от ПГ на ГЕРБ/СДС уточни, че новият съдружен кабинет ще е с два центъра, единият е президентският с двамата силови министри в него. Балачев съобщи, че варненските депутати ще наблюдават дали са заложени в бюджета за следващата година задоволително средства за дотъкмяване на замразените планове в морската столица при служебния кабинет на Радев. Той акцентира, че опозицията ГЕРБ/СДС ще продължава да упорства за отпадането на зеления документ за всички жители, щом ръководещото болшинство счита, че не би трябвало да се изисква в Народно събрание, където очевидно неговите представители се усещат за богоизбрани.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР