Специализираната прокуратура официално отказа да образува досъдебно производство заради твърдения

...
Специализираната прокуратура официално отказа да образува досъдебно производство заради твърдения
Коментари Харесай

Прокуратурата няма да разследва дали има окраднато ДДС за 16 млрд. лева

Специализираната прокуратура публично отхвърли да образува досъдебно произвеждане поради изказвания на гражданско придвижване " Боец " по отношение на " неспособността на страната да събере Данък добавена стойност за 16 милиарда лв. ".
Всъщност сигналите на " Боец " са два, като всъщност касаят Данък добавена стойност, се отнася за изказване на " Боец ", че Национална агенция за приходите не е събрало 16 210 668 700 лв. през интервала 2000-2017 година. НПО-то споделя, че става въпрос за Данък добавена стойност по открити несъбрани данъчни отговорности т.е. влезнали в действие ревизионни актове. От " Боец " проведоха специфична конференция на 20 март по въпроса и показаха, че са се обърнали към финансовото министерство по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ), само че от министерството споделили, че не разполагат с информация по тематиката. Точно поради това, съгласно гражданската организация, има съображение за подозрение, че като финансов министър Владислав Горанов е знаел за " размера на дължимия Данък добавена стойност " и носи отговорност за " безучастие в увреда на фиска ". Подобно на Горанов, всички финансови министри в интервала 2000 - 2017 година носят същата отговорност. " Боец " упреква и Бойко Борисов в качеството му на министър председател, че не е направлявал дейностите на Горанов.
Същевременно малко по-късно Национална агенция за приходите изясни, че за 17 години не били събрани " единствено " 5,8 милиарда лв.. 16-те милиарда лв. в действителност били " целият размер Данък добавена стойност след разкрити данъчни злоупотреби за интервала ". За отговорности от малко под 400 млн. лв. Национална агенция за приходите продължава да изследва какво е имотното положение на длъжниците.
Според Специализираната прокуратура обясненията на Национална агенция за приходите са правилни и тъкмо това изключва опцията да се проверява и да се стигне до наказателно гонене. От прокуратурата изясняват, че " в тази ситуация в сигнала не се твърди органите по приходите да са позволили някакви нарушавания на данъчното законодателство, които да са в причинно-следствена връзка с несъбираемите вземания на страната от Данък добавена стойност, което на собствен ред да се дължи на неупражнен надзор върху активността им от страна на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите, министър на финансите, министър-председател ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР