Специализираната прокуратура образува досъдебно производство за разследване на международна организирана

...
Специализираната прокуратура образува досъдебно производство за разследване на международна организирана
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата хвана организирана престъпна група, създадена с цел финансови измами | Нанесените вреди на пострадалите са в размер над 2 млн. евро.

Специализираната прокуратура образува досъдебно произвеждане за следствие на интернационална проведена незаконна група, основана за осъществяване на финансови измами, научи Moreto.net

Под управлението на Специализираната прокуратура се основава интернационален взаимен екип за следствие сред Федерална република Германия, Република Сърбия, Република Гърция и Република България.

На 26.01.2022 година се правят взаимни дейности по следствието на територията на четирите страни с кодово название „ Сарафи “.

В България под управлението на прокурори от Специализираната прокуратура работят 12 следователи от Следствен отдел при Специализираната прокуратура, чиновници на Главна дирекция „ Национална полиция “ при Министерство на вътрешните работи, ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас, Държавна организация „ Национална сигурност “ и представители на Европол.

В България се правят претърсвания и изземвания в гр. София и гр. Бургас на сдружения, предоставящи счетоводни услуги, и на Колцентрове. Иззети са голям брой счетоводни документи, печати, мобилни апарати, компютърни конфигурации и електронни устройства. Разпитват се над 60 лица в качеството на очевидци.

Дейността на незаконната група се състои в обосноваване на жители на Европейския съюз да преведат парични средства на разнообразни търговски сдружения, като се вкарват в подвеждане, че парите им ще се употребяват за търговия с финансови принадлежности /форекс, акции, бинарни варианти, криптовалути и др./, от които ще завоюват. Реално парите на потърпевшите не се употребяват за търговия с финансови принадлежности. След това членовете на незаконната организация правят голям брой финансови интервенции с добитите посредством машинация парични средства, за прикриване на произхода им и следващо облагодетелстване. Престъпната група е употребила голям брой интернет платформи за търговия с финансови принадлежности, измежду които и GlobalMarkets.
Нанесените вреди на потърпевшите са в размер над 2 млн. евро.

Действията по следствието не престават.

Специализираната прокуратура напомня, че на уеб страницата на Комисията за финансов контрол в секция „ Регистри и информации “, подсекция „ Електронен указател и картотека “, може да се ревизира дали обещано комерсиално сдружение е лицензиран капиталов медиатор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР