Специализираната прокуратура и ГДБОП участваха в неутрализирането на , нанесла

...
Специализираната прокуратура и ГДБОП участваха в неутрализирането на , нанесла
Коментари Харесай

Разбиха междунбародна група за измами чрез търговия с финансови инструменти

Специализираната прокуратура и ГДБОП участваха в неутрализирането на, нанесла вреди за 30 млн. евро.
На 11.05.2021 година следователи от отдел „ Следствен “ при и чиновници на ГДБОП участваха в интернационална интервенция по неутрализирането на проведена незаконна група за измами при търговия с „ бинарни варианти “ и други финансови принадлежности, оповестиха от спецпрокуратурата.
В взаимните дейности по неутрализирането на незаконната мрежа се включиха полицейски и правосъдни органи на територията на 7 страни - ФР Германия, Северна Македония, Испания, Полша, Швеция, Израел и България. Действията бяха координирани от Агенцията за правно съдействие на страните от Европейски Съюз - Евроджъст. На територията на България в процесуално-следствените дейности се включиха проверяващи екипи от Германия.
 Съдът се захваща със случай на финансови измами, поради който беше унизен кореспондент на Господарите Съдът се захваща със случай на финансови измами, поради който беше унизен кореспондент на " Господарите "
Апелативният профилиран съд ще прегледа ограниченията за неотклонение на шестима души, които упрекнати за финансови злоупотреби. Йордан Мо...
Досъдебното произвеждане е формирано от Главната регионална прокуратура - Кобленц – Централен орган за киберпрестъпност в Кобленц, Германия. Според събраните досега доказателства общата вреда, нанесена на излъганите от групата, възлиза на 30 милиона евро.
В осъществяване на Европейска заповед за следствие (ЕЗР), издадена от прокуратурата в Кобленц, на територията на градовете София, Мездра и Варна са претърсени 21 адреса – колцентрове, офиси на сдружения и жилища.
Иззети са 68 компютърни системи в разнообразни конфигурации, 43 носители наизуст, 19 мобилни телефона, полезности, голям брой банкови и други документи, относими към воденото следствие в Германия. Иззетите материални доказателства ще бъдат предадени на проверяващите органи в Германия.
Задържани, според издадените 5 Европейски заповеди за арест, са 5 лица, в това число двама непознати жители. Сред тях е и ръководителят на групата – израелски жител, който опитал да напусне страната в посока Гърция. У него са открити наркотични субстанции, за което му е избрана мярка за неотклонение „ задържане под стража “ от Окръжен съд – Благоевград. Останалите четирима са арестувани за период до 72 часа, ще бъдат импортирани претенции за „ задържане под стража “ на всеки от тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР