Специализираната прокуратура и ГДБОП са иззели криптовалута за около 5

...
Специализираната прокуратура и ГДБОП са иззели криптовалута за около 5
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата конфискува криптовалута за 5 млн. лева

Специализираната прокуратура и ГДБОП са иззели криптовалута за към 5 млн. лв., след като неутрализираха проведена незаконна група за компютърни измами.

Повдигнати са обвинявания на три лица, след като на 22 ноември 2018 година са конфискувани употребени от тях компютри и флашпамет, хардуерни портфейли, бележници с данни за голям брой сметки на съществуващи и несъществуващи физически лица, които са били изпозвани в противозаконната скица за придобиване на криптовалута. Отнет е и лек автомобил на стойност 60 000 лева, платен с пари от незаконната активност.

Открити са също голям брой цифрови комбинации - кодове за достъп до съответни платформи, предлагащи услуги за предпазване и придобиване на криптовалута, както и за достъп до хардуерни портфейли.

Установено е, че групата нелегално е придобила криптовалута на обща стойност над 5 милиона щатски $, като 3 млн. от тях са били иззети от прокуратурата.

Тримата упрекнати са работили извънредно професионално и подмолно. Използвали са новаторски механизми, профилирани софтуери и най-много високи компютърни знания в региона на търговията с криптовалута.

С определение на Специализирания углавен съд на двама от упрекнатите са взети ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “. На третия участник наблюдаващият делото прокурор дефинира „ Парична гаранция “ в размер на 50 000 лв..

Образуваното в края на юни 2018 година досъдебно произвеждане по случая и резултатите от следствието нямат аналог както в България, по този начин и в Европа, показват от прокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР