Специализираната прокуратура и ГДБОП провеждат операция в Силистра и София

...
Специализираната прокуратура и ГДБОП провеждат операция в Силистра и София
Коментари Харесай

Провежда се мащабно разследване за източване на НОИ

Специализираната прокуратура и ГДБОП организират интервенция в Силистра и София против група, занимаваща се с източване на бюджета на Национален осигурителен институт. Това сподели зам. основният прокурор Иван Гешев в ефира в изявление за Нова телевизия.
„ Преди към час стартира интервенция на Специализираната прокуратура, взаимно с ОДМВР-Силистра и ГДБОП, касаеща група, занимаваща се с източване на бюджета и в частност бюджета на Национален осигурителен институт. Акция се организира и в София. Провеждат се дейности по следствие, по претършуване на адреси. Събиране на доказателства. Към момента, доколкото ми е известно, няма арестувани лица. Единственото, което мога да потвърдя е, че се правят дейности в дома на бащата на певица “, съобщи Гешев и посочи, че не може да удостовери дали става въпрос за бащата на певицата Тита, защото не следи нейното творчество.
По думите му лицето, против които са подхванати тези дейности е шеф на Национален осигурителен институт. Той изясни, че групата се е занимавала от години с издаването на неистинен документи за трудов стаж да вземем за пример в мина, с които хора с най-малък или никакъв стаж се пенсионират и получават оптималната пенсия.
„ Задържа се дебитната карта, по която се получава пенсията, до момента в който представител на групата не изтегли 10 хиляди лева, колкото коства услугата “, изясни зам. основният прокурор.
„ Потърпевша е страната и всички български жители, тъй като се източва бюджетът на Национален осигурителен институт и тези пари не отиват у хора, които в действителност са работили “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР