Специализираната прокуратура е задържала организирана престъпна група за производство на

...
Специализираната прокуратура е задържала организирана престъпна група за производство на
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата задържа престъпна група за производство на наркотици и фалшиви банкноти


Специализираната прокуратура е задържала проведена незаконна група за произвеждане на наркотични субстанции, занимавала се и с отпечатването на подправени банкноти. Това заяви основният прокурор Сотир Цацаров на брифинг, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Организираната незаконна група се състои 5 души, те са арестувани през вчерашния ден от спецсъда. Лидерът на групата, с изключение на, че се е занимавал с произвеждане, се е занимавал и с печатарска активност. За една от машините има съмнения, че е укрита по време на предна реализация преди много години и е била скрита в земята. Нито една от арестуваните банкноти не е стигнала до реализация вън от мястото на произвеждане. Плаките, които са подготвяни, са високо качество, те са 100 доларови, 100 еврови банкноти. В развой на произвеждане са били и 500 еврови банкноти. Едно от лицата реализира независимо и печатарска активност, заяви още Цацаров.

Административният началник на Специализираната прокуратура Иван Гешев заяви, че досъдебното произвеждане под наблюдението на спецпрокуратурата е формирано при започване на май тази година. Към момента обвинени са петима. Едно от лицата се търси. Реализацията се е развила в Стара Загора и Габрово, извършени са десетки обиски. Най-интересните конфискувани неща са над 1 кг пико – метамфетамин, пушка помпа с муниции за нея, полицейски униформи, прекурсори, марихуана, няколко печатарски машини. Банкноти от по 100 евро, 500 евро, 16 броя плаки, изображения на американски долари и графични изображения на знаци и банкноти. Една от печатните машини е присъща с това, че може да създава съвсем всичко, в това число и документи за идентичност, изясни Гешев.

Главният прокурор посочи, че производството на опиати е било в село Долно Сахране, а печатарската активност е развита в заведение - кръчма в Габрово, което се споделя „ Мустанг ”. Механата е изоставена, само че там са поместени въпросните плаки и печатарски машини. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР