Специализираната прокуратура е забранила на ДАНС да изнася информацията, с

...
Специализираната прокуратура е забранила на ДАНС да изнася информацията, с
Коментари Харесай

Прокуратурата забранила на ДАНС да каже за Пеевски пред комисията Магнитски

Специализираната прокуратура е забранила на ДАНС да изнася информацията, с която разполага и която е обвързвана с някогашния народен представител от Движение за права и свободи и глобен от Съединени американски щати по закона " Магнитски " Делян Пеевски. Това сподели зам.-председателят на ДАНС Станислав Станчев по време на съвещанието на краткотрайната парламентарна комисия " Магнитски " през днешния ден.

Днес комисията изслуша представители на финансовото разузнаване в ДАНС и подуправителя на Българска народна банка Радослав Миленков за работата на институциите във връзка с предварителната защита на корупцията и изпирането на пари. От думите им се разбра, че институциите са получавали уведомления, свързани със глобените по " Магнитски " и са работили по тях, само че по-активно след 2 юни, когато Съединени американски щати оповести листата.

От думите на Станчев се разбра, че ДАНС е предоставяла на прокуратурата анализите, осъществявани от финансовото разузнаване, само че няма по какъв начин да я даде, защото им е било неразрешено от страна на спецпрокуратурата и ВКП. Дори и през днешния ден са се обадили по този въпрос, само че отговор не са получили, стана ясно от думите на Станчев. От въпросите след присъединяване в съвещанието по думите на Станчев очевидно има формирано досъдебно произвеждане, на което се опира тази възбрана.

Депутатът от " Демократична България " Атанас Славов също съобщи по време на съвещанието, че възбраната за оповестяване на информация визира случаите на формирани досъдебни производства, т.е. следствията, а не предварителни инспекции, каквато се знае че има против Делян Пеевски. Той прикани да се обясни хипотезата и тази информация да бъде предоставена.

" Мисля, че сътрудниците към тази маса не са сюрпризирани, че сега в който се получава проблем, прокуратурата го скрива под пелената на следствената загадка. Това е сериозен въпрос, който би трябвало да получи решение. Не може по съществени въпроси, въпроси, от които се схваща, че финансовата система е била застрашена, да бъде отказвана информация, тъй като се случва неразбираемо какво ", съобщи ръководителят на комисията Надежда Йорданова от " Демократична България ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР