Специализираната прокуратура е, твърди bTV. Сигналът беше разпространен до институции,

...
Специализираната прокуратура е, твърди bTV. Сигналът беше разпространен до институции,
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата проверява Борисов и Горанов по сигнал на Божков?

Специализираната прокуратура е, твърди bTV.
Сигналът беше публикуван до институции, партии и посолства.
От обвиняването прецизират, че материалите са разпределени на прокурор Ангел Кънев, наблюдаващ по едно от досъдебните производства против предприемача.
Прокурорът Ангел Кънев наблюдаваше двете каузи против притежателя на „ Винпром Карнобат “ Миню Стайков и бе упрекнат от отбраната на Стайков, че е купувал парцели от компании, свързани с директните му съперници . Прокуратурата  оневини служителя си, като разгласи, че Кънев не познавал притежателите на въпросните компании съперници.
Според оригинала на документите Върховната касационна прокуратура е изпратила в профилираната 24 листа спомагателни материали за „ вероятно осъществени престъпления от висши представители на изпълнителната и законодателната власт на Република България “.
По данните от bTV, представителят на спецпрокуратурата Кирил Пейчинов е отказал да посочи, какво има в материалите.
В началото на седмицата Васил Божков разгласява в персоналния си профил във Facebook комикс с „ Истинска приказка за Али Баба “, с който споделя, че е бил заставен да заплаща на ръководещите в подмяна на поддръжка от Държавната комисия по хазарт.
Бизнесменът качи в обществената мрежа и банкови извлечения, свидетелстващи за изтеглени милиони от сметката му, за които твърди, че е предавал на „ избрани лица “. Засега Божков не е споменавал съответни имена.
Собственикът на „ Национална
лотария “ и „ Нове холдинг “ е обвинен по две разнообразни досъдебни производства, по които от януари до момента му бяха повдигнати общо 18 разнообразни обвинявания.
Междувременно ръководещите прокараха законови промени, които на процедура монополизираха лотарийните игри в интерес на Българския състезателен тотализатор, а Божков избяга в Дубай.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР