Специализираната прокуратура е повдигнала обвинение и на собственика на TAD

...
Специализираната прокуратура е повдигнала обвинение и на собственика на TAD
Коментари Харесай

Собственикът на TAD Group също е обвинен, има Европейска заповед за арест

Специализираната прокуратура е повдигнала обвиняване и на притежателя на TAD Group Иван Тодоров за приключването на персонални данни от базите на Националната организация за приходите (НАП). За него е издадена и Европейска заповед за арест, защото не е бил открит от проверяващите на известните адреси в страната. Още преди дни адокати обясниха, че Тодоров е в Канада по работа.

Тодоров е третият упрекнат по случая дружно с комерсиалния шеф на компанията Георги Янев и служителя Кристиян Бойков, който бе първият арестуван още предходната седмица.

Два дни след ареста 20-годишният Бойков бе освободен против най-леката мярка за неотклонение " подписка ", през вчерашния ден му е наложена по-тежка - 20 000 лева парична гаранция. Също през вчерашния ден прокуратурата е освободила под парична гаранция от 20 000 лева и Георги Янков.

Делото бе трансферирано в профилираната прокуратура, а съгласно държавото обвиняване са събрани задоволително данни за осъществено компютърно закононарушение за да се сътвори ужас и боязън в популацията. Наказанието, което планува законът е от 5 до 15 година затвор, в случай че бъде потвърдено обвиняването.

От профилираната прокуратура показват, че откакто делото е изпратено по подготвеност при тях, са почнали спомагателни дейности по следствието и са събрани нови доказателства.

Според прокуратурата, те дават съображение упрекнатите да бъдат трима - притежателят на компанията Иван Тодоров и комерсиалният шеф Георги Янков са работили като подбудители на 20-годишния Бойков, който направил закононарушението.

Янков е упрекнат, че съзнателно склонил Кристиян да извърши закононарушението с дел да сътвори ужас и боязън в популацията.

Същото обвиняване като подстрекател е повдигнато на притежателя на фимата и шеф на Бойков.
От прокуратурата допълват, че до сегашния миг Иван Тодоров не е открит на известните му адреси и поради това е разгласен за общодържавно търсене и ще бъде издадена Европейска заповед за ареста му.

На Кристиян Бойков е повдигнато и ново обвиняване за причинител на закононарушението в съучастничество в Тодоров и Янков и към този момент му е наложена по-тежка мярка – парична гаранция от 20 000 лева

" Събраните доказателства сочат, че базата данни на Национална агенция за приходите не е единствената, нелегално атакувана от тримата упрекнати. До момента са събрани доказателства за нерегламентирано прекопирване на информация от сървъри на застрахователна компания, компания, предоставяща интернет услуги и други. В интерес на следствието, на този стадий имената на институциите и сдруженията няма да бъдат огласявани ", се споделя в известието на профилираната прокуратура.

От там допълват, че са уведомили и Комисията за отбрана на персоналните данни и антикорупционната комисия.
Продължават дейностите по събиране на доказателства, което може да докара до още упрекнати, оповестяват от прокуратурата.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изтичането на персонални данни от Национална агенция за приходите (74)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР